Δημιουργία Λογαριασμού.
Ξεχασμένος Κωδικός;

 
Νέα Προϊόντα
Hawaiian SPIRULINA σε σκόνη 60gr
Τιμή €10.95€
Hawaiian spirulina σε σκόνη 60γρ. αντιστοιχει σε 200 ταμπλέτες των 300mg

Η σπιρουλίνα είναι κινούμενα νηματοειδή καυνοβακτήρια με κυλινδρικά τριχώματα με αριστερόστροφο έλικα. Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται φυσικά σε τροπικές και ημιτροπικές λίμνες με υψηλό pH και υψηλές συγκεντρώσεις εστέρων ανθρακικού οξέος και διττανθρακικού άλατος.

Χρησιμοποιείται συνήθως σε συμπληρώματα διατροφής.

Οι Αζτέκοι για αιώνες κατανάλωναν σπιρουλίνα. Οι πιο πρόσφατες καταγραφές αποκαλύπτου ότι αναπτυσσόταν στη λίμνη Texcoco και ότι συλλεγόταν και πουλιόταν ως φαγητό. Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής σπιρουλίνας κατασκευάστηκε στα 1970. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα δημοφιλές προϊόν ανά τον κόσμο κι έχει εγκριθεί από τους FDA, WHO και άλλες ιατρικές αρχές ως υγιεινή τροφή.Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει Λυσίνη, Κυστεΐνη, Μεθιονίνη, Φαινυλαλανίνη και Θρεονίνη, που είναι πολύ σημαντικά αμινοξέα που μπορούν να προσληφθούν από τον άνθρωπο μόνο μέσω της τροφής. Η σπιρουλίνα είναι επίσης πολύ πλούσια πηγή Βιταμίνης Β-12. Έχει πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από το σπανάκι. Περιέχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά Βήτα-Καροτίνης από τα καρότα.Ως τροφή η σπιρουλίνα έχει καταναλωθεί σε διάφορες μορφές ανά τους αιώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες μπορεί εύκολα να μεταβολιστεί. Επίσης περιέχει μέταλλα, βιταμίνες, χρήσιμα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που δεν διατίθενται στον άνθρωπο από καμία τροφή, ούτε λαχανικών ούτε ζώων, από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον ως σήμερα.

Η σπιρουλίνα είναι χρήσιμη στην αποτροπή γαστροεντερικών ενοχλήσεων εφόσον ενισχύει τη χλωρίδα των βακτηρίων Lactobacillus και Bifidus. Είναι επίσης γνωστή για τη μείωση κινδύνων μόλυνσης από Escherica Coli και Candrida Albicans, δύο μολυσματικούς γαστροεντερικούς παθογόνους παράγοντες. Η σπιρουλίνα χάρη στα λιπαρά της οξέα είναι γνωστή για τη μείωση της χοληστερόλης. Περιέχει αντιοξειδωτικές ρίζες που καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες υψηλής αντιδραστικότητας που είναι γνωστό ότι ευθύνονται για πολλές εκφυλιστικές διαταραχές όπως ο καρκίνος.

Η σπιρουλίνα είναι μια πλούσια πηγή ποτάσσιου, και περιέχει επίσης ασβέστιο, χρώμιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο, νάτριο και ψευδάργυρο. Η σπιρουλίνα περιέχει πολλές βαφικές ύλες, ανάμεσά τους η χλωροφύλλη-α, η ξανθοφύλλη, η βήτα-καροτίνη, η echinenone, η μυξοξανθοφύλλη, η ζεαξανθίνη, η κανθαξανθίνη, η διατοξανθίνη, η 3΄-hydroxyechinenone, η βήτα-κρυπτοξανθίνη και οι φυκοδιλιπρωτεΐνες c-φυκοκυανίνη και αλλοφυκοκυανίνη.

Η σπιρουλίνα βοηθά στην αποτροπή των καρδιακών βλαβών που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία με τη χρήση Doxorubicin, χωρίς να επηρεάζει τη δραστηριότητά της ενάντια στους όγκους. Η σπιρουλίνα μειώνει τη σοβαρότητα των εγκεφαλικών και βελτιώνει την κινητική αποκατάσταση μετά το εγκεφαλικό. Αντιστρέφει την κατάπτωση σε μνήμη και μάθηση που προκαλείται λόγω ηλικίας. Και αποτρέπει και θεραπεύει τον αλλεργικό κατάρρου.
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑ ΠΡΟΙΟΝΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗCopyright 2005 @ e-fitnessclub.gr | Created by Webers