Δημιουργία Λογαριασμού.
Ξεχασμένος Κωδικός;

 
Νέα Προϊόντα
ACAI BERRY σκόνη 125gr/σακ.
Τιμή €23.95€
 Acai Berry, Πολτός Acai και Παγωμένη-Αποξηραμένη Σκόνη Acai

Ο φοίνικας Acai φυτρώνει στην Κεντρική και Νότια Αμερική, από το Beliz νότια ως τη Βραζιλία και το Περού κι εντοπίζεται κυρίως σε κοίτες πλημμύρων και έλη. Οι φοίνικες Acai είναι ψηλοί, λεπτοί, όμορφοι κι έχουν ύψος 15-30 μέτρα, με πτεροειδή φύλλα που φτάνουν τα 3 μέτρα μήκος. Το acai φρούτο (acai μούρα) είναι μία μικρή, στρογγυλή, μαυρο-μοβ δρύπη
* με διάμετρο περίπου μίας ίντσας, παρόμοιο στην εμφάνιση και στο μέγεθος με το σταφύλι, αλλά με λιγότερο πολτό. Το acai  παράγεται σε διακλαδωμένες ταξιανθίες** των 700 ως 900 φρούτων. Οι καρποί acai παράγονται δύο φορές το χρόνο. Το acai  έχει έναν ενιαίο μεγάλο σπόρο με διάμετρο περίπου 7-10mm. Το εξωκάρπιο των ώριμων φρούτων είναι χρώματος βαθύ μοβ ή πράσινο, ανάλογα με το είδος του acai και την ωριμότητά του. Το μεσοκάρπιο είναι πολτώδες και λεπτό, με σταθερό πάχος 1mm ή λιγότερο. Περιβάλλει το ογκώδες και σκληρό ενδοκάρπιο το οποίο περιέχει έναν σπόρο με ένα πάρα πολύ μικρό έμβρυο και άφθονο ενδόσπερμα. Ο σπόρος αποτελεί περίπου το 80% του φρούτου.

Τα Acai Berry επίσης συγκομίζονται ως φρούτα. Στην περιοχή του Αμαζονίου στη Βραζιλία, ο acai φοίνικας έχει περιγραφεί ως το πιο σημαντικό είδος φυτού γιατί το φρούτο αποτελεί σε τεράστιο βαθμό το βασικό συστατικό της διατροφής (ως 42% της συνολικής τροφής σε σχέση με το βάρος). Ο χυμός και ο πολτός των acai berry χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορους χυμούς φρούτων, ροφήματα, σόδες και άλλα ποτά. Στη βόρεια Βραζιλία, το acai παραδοσιακά σερβίρεται σε cuias με ταπιόκα και μερικές φορές ζάχαρη. Το acai έχει γίνει μόδα στη νότια Βραζιλία, όπου καταναλώνεται κρύο και ονομάζεται acai na tigela. Δεδομένου ότι το acai χαλάει γρήγορα μετά τη συγκομιδή, το ωμό ψαχνό του είναι γενικά διαθέσιμο εκτός της περιοχής παραγωγής του μόνο σε σκόνη,  χυμό ή acai πολτό που έχει ψυχθεί, ξεραθεί ή έχει λυοφιλοποιηθεί.

Το acai θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική αξία από όλες τις τροφές, χάρη στο υψηλό επίπεδο ανθοκυανινών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το acai έχει πέντε φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα βακκίνια
[3]. Το acai διατίθεται ολοένα και περισσότερο σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φαγωθούν τα μούρα acai. Οι Βραζιλιάνοι πίνουν το acai σε χυμούς με γλυκαντικές ουσίες, ενώ στις Η.Π.Α. μπορεί να βρει κανείς τεράστια ποικιλία σε συνδυασμούς με άλλα πιο οικεία φρούτα (μπανάνα, βατόμουρο κτλ.). Ωστόσο, δεν ισχύει για όλους που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την ευεξία τους να θέλουν να προσθέσουν αυτόν το χυμό με γλυκαντικά στην καθημερινή διατροφή τους (το ίδιο ισχύει και για το σοκολατούχο ρόφημα και τη σοκολάτα, ενώ στο κακάο ισχύει κατά 70%).* δρύπη: κάθε καρπός που έχει σαρκώδες περικάρπιο και σκληρό το ενδοκάρπιο, π.χ. το ροδάκινο, το δαμάσκηνο και άλλα.

[1][1] Ταξιανθία: η διάταξη των ανθέων στο στέλεχος του φυτού.

[3] Βακκίνιο: βατόμουρο γένους vacciniumΛυοφιλοποιημένη acai σκόνη από το βραζιλιάνικο Αμαζόνιο

Το acai είναι δημοφιλής υγιεινή τροφή. Αν τύχει και ζήσετε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, θα είστε τυχεροί γιατί αν το θελήσετε μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε ένα Acai δέντρο για να μαζέψετε μερικά  acai και να τα απολαύσετε. Όσοι δεν ζείτε εκεί, βέβαια, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν βλέπετε acai  στο κατάστημα φρούτων της περιοχής σας. Ακολουθούν οι εξηγήσεις.

Εάν εξετάσουμε τη θρεπτική σύνθεση του acai, θα διαπιστώσουμε ότι αυτά έχουν ως 50% λίπος. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα λίπους  αποσυνθέτονται γρήγορα. Εξαιτίας αυτής της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, τα acai  χαλάνε λίγες μόλις μέρες μετά τη συγκομιδή τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις και για πολύ χρόνο. Γι´ αυτό το λόγο, ορισμένοι επεξεργαστές φρούτων απλώς στιγμιαία παγώνουν τον πολτό acai μέσα σε μία μέρα από τη συγκομιδή τους. Αυτός ο παγωμένος πολτός acai μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση. Ωστόσο η δυσκολία παραμένει καθώς ο πολτός acai πρέπει να παραμείνει παγωμένος συνεχώς προκειμένου να καταναλωθεί. Και αυτό παρουσιάζει μία ακόμα δυσκολία.

Ευτυχώς ο άνθρωπος έχει εφεύρει άλλους τρόπους για να μεταφέρει τα acai στους τελικούς χρήστες. Ορισμένοι κατασκευαστές φρούτων έχουν εφεύρει μία άλλη διαδικασία. Σε αυτή τη διαδικασία, πρώτα εξάγεται ο πολτός acai από τα acai berry, αφήνοντας αχρησιμοποίητους τους σπόρους. Έπειτα ο πολτός acai ψύχεται και ξηραίνεται μέσα σε μικρή χρονική περίοδο. Έπειτα από αυτό, οι κατασκευαστές θα μετατρεψουν τον παγωμένο acai πολτό στην «λυοφιλοποιημένη acai σκόνη» (finest freeze dried acai powder)

Με την μέθοδο αυτή, η σκόνη acai συγκρατεί όλα τα ευεργετικά συστατικά των φρέσκων acai μούρων. Σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών, η acai σκόνη διατηρεί τις ίδιες διατροφικές ιδιότητες με τα φρέσκα acai, γιατί η κατασκευαστική διαδικασία αφαιρεί μόνο την περιεκτικότητα του νερού από τα acai μούρα. Καθώς η λυοφιλοποίηση του acai αφαιρεί το νερό από τα acai μούρα, σημαίνει ότι τα θρεπτικά του συστατικά βρίσκονται πλέον σε πιο συμπυκνωμένη μορφή.

Άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν θέρμανση για να αφυδατώσουν τα acai, αλλά έτσι λόγο της θέρμανσης, χάνονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και άλλοι χρησιμοποούν και τους σπόρους, με αποτέλεσμα να μειώνεται η περιεκτηκότητα του καθαρού acai, που σε συνδιασμό με την θέρμανση μας δίνουν την χαμηλότερη ποιότητα acai. Η καλύτερη ποιότητα acai σε σκόνη παράγετε με την ψυχρή λυοφιλοποιημένη μέθοδο, (freeze dried)

Επιπλέον είναι πολύ πιο εύκολη η χρήση της acai σκόνης. Η acai σκόνη μπορεί να αρωματίσει και να βελτιώσει τη διατροφική αξία κάθε ζεστού ή κρύου ποτού όπως τα ροφήματα ή το γάλα με την acai σκόνη. Επιπρόσθετα, η acai σκόνη μπορεί να προστεθεί σε χυλό βρώμης, στις τηγανίτες, στη σούπα και στο ψωμί, κάνοντας τα γεύματά σας και τα ποτά σας πιο γευστικά και θρεπτικά. Από την άλλη οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να τοποθετήσουν την acai σκόνη σε κάψουλες και να παράσχουν έναν βολικό τρόπο για να απολαύσετε το Acai σε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε
.    
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑ ΠΡΟΙΟΝΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗCopyright 2005 @ e-fitnessclub.gr | Created by Webers